V Krkonoších se při snowtubingu vážně zranila žena

Vítkovice (Semilsko) - Při jízdě na snowtubingové dráze se v krkonošských Vítkovicích vážně zranila třiačtyřicetiletá žena. S podezřením na úraz páteře skončila na traumatologii v liberecké krajské nemocnici, jak informovala mluvčí liberecké záchranky Lenka Markovičová. Podle policie je žena mimo ohrožení života.

Turistka se zranila krátce před polednem na snowtubingové dráze u Horského hotelu Rezek. Do Liberce ji musel přepravit vrtulník. Podle Daniela Doubka z areálu si žena úraz zřejmě během jízdy způsobila sama, přesné okolnosti ale jasné nejsou. „Dojela až dolů, takže z kruhu asi nevypadla,“ řekl Doubek a dodal, že si zraněná nic nepamatovala. První informace hovořily o tom, že z dráhy vylétla ven. Doubek podotkl, že je jízda na vlastní nebezpečí a upozorňují na to cedule.

Událost na místě řešila i policie, vyšetřování je ale teprve na začátku. „Budeme prověřovat, jak k úrazu došlo. Jestli si to zranění způsobila sama, nebo zda nedošlo ze strany provozovatele k nějakému nedbalostnímu jednání,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Snowtubing je zimní adrenalinová zábava, při níž lidé jezdí z kopce vysokou rychlostí na speciálních pneumatikách zasněženým korytem.