U Turnova shořel linkový autobus

Paceřice (Turnovsko) – Linkový autobus shořel před pátou ráno v Paceřicích u Turnova. Požár se obešel bez zranění, autobus jel totiž prázdný. Kouřit se z něj začalo za jízdy. Řidič zkoušel zlikvidovat oheň hasicím přístrojem, plameny ale zasáhly celý autobus a uhasily je až tři jednotky hasičů. Voda z hašení začala na ledové silnici namrzat, místo proto kvůli bezpečnosti museli zajistit ještě silničáři. Příčinou požáru byla zřejmě závada na topení. Škoda byla vyčíslena na 340 000 korun.

„Řidič během jízdy na Liberec ucítil charakteristický zápach pálící se elektroinstalace a následně spatřil kouř valící se z prostoru pod podlahou v místě sedadla,“ uvedl komisař hasičů Jan Mandl. Červenobílý autobus značky Karosa patřil společnosti ČSAD Liberec.

Muž zastavil a pokusil se oheň uhasit přenosným hasicím přístrojem, úspěšný ale nebyl, a plameny se rozšířily na celý vůz. Zlikvidovali je až přivolaní hasiči. „Nejpravděpodobnější příčinou byla technická závada na nezávislém naftovém topení,“ doplnil Mandl.