Okrádal důchodce, přesto do vězení nepůjde

Rychnovsko – O miliony korun ročně okrádal 47letý muž důchodce po celé republice. Zadrželi ho policisté z Rychnova nad Kněžnou, muž se přiznal. Je ale vážně nemocen a do vězení nepůjde. Důchodci jsou častým a snadným cílem zločinců. Počet okradených podle policie dramaticky roste, stejně tak i drzost pachatelů.

Sedmaosmdesátiletá paní Tošovská v Domově s pečovatelskou službou v Opočně otevřela zlodějům. Nabrousili jí nože a nůžky. Zabavili ji a nepozorovaně okradli o 30 tisíc korun. Pár měsíců před tím podobně okradli její sousedku. Té ukradli 90 tisíc. Fantazie zlodějů nezná mezí. Vymýšlejí nejrůznější legendy, proč zazvonili právě na vás.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)

„Nabízejí prodej dek, nádobí, nákup starožitností, odečet elektroměru, vodoměru, chtějí spočítat zvířata na dvoře a tak dále,“ informovala mluvčí Policie ČR Rychnov nad Kněžnou Alena Kacálková. Policisté jednoho ze zlodějů zatkli. Ve vězení ale nikdy neskončí, je vážně nemocný. Řekl, že v životě nepracoval. Důchodce okrádá systematicky. Z Ostravy ho za nimi vozí jeho osobní řidič.

Zdeněk Hlaváček z Policie ČR Rychnov nad Kněžnou sdělil, že ročně to zadrženému zloději vynese až deset milionů. I když policisté donekonečna před zloději varují, stále je dost těch, kteří neznámým dveře otevřou. U Klamoše na Chlumecku se naopak našel jeden duchapřítomný. Neznámé lidi, kteří se snažili dostat do dvou domů seniorů, vyfotografoval, aby policii ulehčil práci.