Sníh a nehody zastavily R4 i Pražský okruh

Praha – Po nehodě kamionu je uzavřen Pražský okruh mezi Slivencí a Ořechovem ve směru k dálnici D5. Před uzavírkou, která může trvat až hluboko do noci, se vytvořila dlouhá kolona, kromě ní navíc komplikuje dopravu čerstvý sníh. Otevřena naopak už je rychlostní silnice R4 u Dobříše, kterou pět hodin blokovala nehoda jedenácti automobilů. I k ní přispěl sníh. Sněhové přeháňky komplikují dopravu i na dalších místech, zejména v Plzeňském kraji, kde se také stalo mnoho nehod a hrozí tvorba ledovky.

Rychlostní silnici R1 – tedy Pražský okruh – je uzavřena po nehodě kamionu na 18. kilometru ve směru k ruzyňskému letišti. Řidiči musí objíždět úsek mezi křižovatkami na Slivenci a na Ořechu nebo čekat v dlouhé frontě, která se na okruhu vytvořila. Podle informací Ředitelství silnic a dálnic lze očekávat odklizení havarovaného kamionu až po půlnoci.

Na rychlostní silnici R4 se poté, co začalo sněžit, stalo hned několik nehod, nejvážnější následky ale měla havárie u Dobříše, do které se dostalo jedenáct vozidel. Tři lidé utrpěli při nehodě lehké zranění, záchranná služba je proto odvezla do příbramské nemocnice. Úklid následků havárie trval téměř pět hodin, opět zprůjezdněna byla rychlostní silnice až po deváté hodině večer.

Vysoký počet nehod se stal odpoledne na silnicích Plzeňského kraje, který podobně jako střední Čechy zasáhlo sněžení. Nejvážnější z nich dokonce na čtvrt hodiny zastavila dálnici D5 u Nýřan ve směru na Prahu. Situace se přitom může ještě zhoršit. Silničáři totiž očekávají, že se na dálnici D5 na obchvatu Plzně může vytvářet ledovka.