Zaměstnanci pošty ve Starém Hradišti vykrádali zásilky

Staré Hradiště (Pardubicko) - Skupina zaměstnanců České pošty vykrádala balíky v třídírně zásilek ve Starém Hradišti u Pardubic. Tři muže už policie obvinila. Předběžná škoda se odhaduje asi na 140 tisíc, ale může ještě vzrůst. Česká pošta tvrdí, že podobným krádežím nemůže zabránit. Zaměstnává totiž skoro 35 tisíc zaměstnanců.

Tři zaměstnanci kradli po dobu nejméně dvou měsíců. Skupina kradla hlavně cenné věci, například mobilní telefony nebo televize. Česká pošta na krádeže přišla díky kamerovému systému uvnitř třídírny. Každý balík má navíc čárový kód a je jednoduché zjistit, kde se ztratil, nebo poškodil.

Krádeže si ověřila odesláním fiktivní zásilky do třídírny. Zloději se nechali nachytat a pokusili se vykrást i tento balík.

Česká pošta kvůli krádežím propustila celkem sedm zaměstnanců. Tři kradli, ostatní je kryli. Zloději navíc dostávali zboží ukryté ve vozidlech ven z areálu třídírny s pomocí kompliců. Trojici mužů teď hrozí až pět let vězení. Pošta po nich bude škodu vymáhat. Okradené klienty totiž finančně odškodnila.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)