Vysočina se po třech letech opět těší na běžeckou elitu

Nové Město na Moravě – Na Vysočinu se po tříleté pauze vrací závod Světového poháru v běhu na lyžích. V novém areálu proto finišují přípravy na tento špičkový víkendový podnik. „Ten areál se tady stavěl proto, aby se tady takové velké akce pořádaly, a myslím, že je perfektní, že se sem běžecký světový pohár vrátil,“ říká místopředseda organizačního výboru Jiří Hamza.

Vlastimil Skalník pomáhá jako pořadatel u všech zdejších velkých závodů přes 40 let. Patří mezi dvě stovky dobrovolníků, bez kterých by se organizace neobešla. Teď je velmi pyšný hlavně na zbrusu nový lyžařský stadion. „Je to tady velice krásný areál a už to tady mělo být dávno,“ je přesvědčen Skalník.

Návrat světového poháru do Nového Města na Moravě vítají také místní podnikatelé, kromě majitelů hotelů a penzionů také třeba provozovatel místního skiareálu. „Každopádně nám tyhle akce přinášejí užitek, a to tím, že se lidé v celém světě dozví o tom, že Nové Město je rájem lyžařů,“ tvrdí provozovatel sjezdovky Harusův kopec Karel Klapač.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)