Kostelec nad Orlicí je ve sporu s O2

Kostelec nad Orlicí – Radnice v Kostelci nad Orlicí se pustila do sporu s mobilním operátorem O2. Chce teď po telekomunikačním úřadě, aby s ním zahájil správní řízení. Městu vadí zdlouhavé převádění čísel ke konkurenční firmě, která vyhrála výběrové řízení, a také to, že služby operátor účtoval městu o tři měsíce déle, než měl.

Kostelec vypsal soutěž. Telefónica O2, která městu poskytuje služby čtyři roky, nevyhrála, a musela tak zakázku předat konkurenci. „Telefónica nás donutila prodloužit kontrakt o další tři měsíce proti naší vůli,“ informoval tajemník MÚ Kostelec n. Orl. Jaroslav Brandejs. Místostarosta Kostelce Luboš Lerch dodal, že v době, kdy byla smlouva v přechodu, nastavilo O2 městu nejnevýhodnější tarif.

Radnice tvrdí, že jí O2 účtovalo do ledna, i když od srpna ví o konci smlouvy. Městu vadí pomalý přenos čísel na vítěze tendru. Výsledek soutěže byl známý 9. listopadu, ale čísla O2 převádí dodnes. Radnice dostala fakturu, kterou měla zaplatit o dva dny dřív, než byla faktura vystavená. Jaroslav Brandejs mluví o znacích vydírání.

Reportáž Vlastimila Weinera (zdroj: ČT24)

Na kostelecké radnici mají úředníci 81 služebních mobilních telefonů. Město za ně dosud platilo 375 tisíc korun ročně. Po soutěži uspoří 70 tisíc a získá neomezené volání. Mluvčí společnosti Telefónica O2 Hany Farghali sdělil, že v současnosti je převedeno 95 procent všech požadovaných čísel. Doplnil také, že k údajnému zpoždění došlo i proto, že na části čísel vázl závazek dotovaných telefonů, který radnice včas nezaplatila. Spor řeší telekomunikační úřad.