Autobus MHD se srazil s nákladním autem, osm zraněných

Praha - V Průmyslové ulici v pražských Malešicích se dnes kolem poledne srazil autobus městské hromadné dopravy a dvě nákladní auta. Řidič autobusu zůstal zaklíněný ve voze, vyprostit ho museli hasiči. Při srážce se zranilo i sedm cestujících, z toho dva středně těžce. Doprava u spalovny Malešice ve směru na Prahu 4 byla asi na čtyři hodiny omezená a tvořily se kolony. Další nehoda blokovala zhruba dvě hodiny sjezd z Pražského okruhu na D1 u Říčan. Pro těžce zraněného řidiče tam musel letět vrtulník.

„Řidič autobusu narazil zezadu do nákladního auta, které zastavilo na červenou. To potom ještě narazilo do dalšího nákladního vozu stojícího v křižovatce,“ sdělila mluvčí pražské policie Eva Kropáčová. Podle velitele zásahu hasičů dopravního podniku Štěpána Wowesného bylo nejsložitější vyproštění řidiče MHD, který zůstal po nehodě zaklíněný v kabině. Průmyslová byla ve směru na Prahu 4 průjezdná jen jedním pruhem, policie odkláněla dopravu do Teplárenské ulice. Úsek byl zcela zprůjezdněn zhruba v 16:00.

Kolem poledne se stala nehoda i na 76. kilometru Pražského okruhu. Řidič vyjížděl na D1, nezvládl řízení a narazil do dodávky. Utrpěl těžká zranění a musel být vrtulníkem přepraven do jedné z pražských nemocnic. Sjezd byl znovu zprůjezdněn asi po dvou hodinách.

Vydáno pod