Policie dopadla muže, který v Karviné bodl seniora do zad

Karviná - Kriminalistům se podařilo dopadnout muže, kterého podezírá z útoku na devětašedesátiletého seniora v Karviné. Důchodce bodl minulý týden v pátek nečekaně do zad třiačtyřicetiletý útočník. Podle dostupných informací byly motivem přepadení peníze. Útočník je totiž dlouhodobě bez práce a potýká se s nedostatkem peněz. Policisté ho obvinili z těžkého ublížení na zdraví a loupeže ve stádiu pokusu. Pokud se dostane před soud, může ve vězení strávit až deset let.

Kriminalisté zjistili, že krátce před loupeží útočník vešel do jedné karvinské zastavárny. Tam na obsluhující ženu vytáhl nůž. Když do místnosti vešli další lidé, okamžitě odešel. Později se pravděpodobně rozhodl loupit znovu. „Na jiném místě neočekávaně bodl nožem do zad náhodného staršího muže, který vystupoval z auta,“ uvedla mluvčí karvinské policie Zlatuše Viačková.

Zraněný muž skončil v karvinské nemocnici a později byl převezen do Fakultní nemocnice v Ostravě. Jeho stav je stabilizovaný. Léčit se bude nejméně šest týdnů. Média už minulý týden spekulovala, že útočníkem byl Slovák, který byl dokonce pod vlivem drog. Tyto informace ale kriminalisté zatím nepotvrdili. „K osobě pachatele se zatím nebudeme vyjadřovat,“ řekla pouze mluvčí.