Za tragickou nehodu je obviněn řidič sportovního nissanu

Praha – Tři čtvrtě roku po tragické nehodě u Slaného uzavřela policie její vyšetřování. Z jejího způsobení obvinila jednoho z řidičů, kteří se u ní vyskytli. Jedenatřicetiletý podnikatel Igor Bobrov měl podle policistů riskantní jízdou způsobit usmrcení z nedbalosti a těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Při předjíždění vyděsil mladého řidiče jedoucího v protisměru, který byl sám pod vlivem drog. Ten potom vrazil do přilehlé stráně a po havárii zahynul, zatímco jeho spolujezdkyně utrpěla těžké zranění. Zastupitel Prahy 7 Tomáš Vavřinec, který se v osudný den spolu s Bobrovem vracel v dalším voze z tuningového srazu, obviněn nebyl.

Ve vyšetřování, které dnes policisté uzavřeli, figuruje zastupitel Vavřinec jako svědek. Spis má nyní v rukou státní zastupitelství.

Nehoda se stala na silnici I/7 na obchvatu Slaného, kudy se Igor Bobrov a Tomáš Vavřinec vraceli svými Nissany GT-R ze srazu příznivců tuningu v Panenském Týnci. Došlo k ní v místě, kde už sice je postavena rychlostní silnice, avšak pouze v polovičním profilu. Pro řidiče to znamená, že se stále jezdí obousměrně v jednom pásu. Přesto se oba řidiči rozhodli předjet kolonu vozidel, kterou dojeli – vpředu jel Vavřinec, hned za ním Bobrov. „Řidič osobního automobilu (Bobrov) začal předjíždět, ačkoliv měl výhled dopředu zakrytý jiným již předjíždějícím osobním vozidlem,“ popsala policejní mluvčí Michaela Nováková. Náhle se proto ocitl přímo proti malému Renaultu Twingo. „Před tímto automobilem se obviněný nestačil zařadit vpravo před vozidla, která předjížděl, čímž ohrozil protijedoucího řidiče,“ dodala mluvčí Nováková. Řidič twinga se pokusil zabránit čelní srážce strhnutím volantu, čímž ale způsobil smyk a vylétl ze silnice do přilehlé stráně.

Nissan GT-R na tuningsrazu v Panenském Týnci
Zdroj: ČT24

Šestadvacetiletý řidič zemřel po převozu do nemocnice, jeho dvaadvacetiletá spolujezdkyně prežila, utrpěla však těžká poranění hlavy a břicha. Policejní vyšetřování později ukázalo, že řidič twinga byl v době nehody pod vlivem marihuany. Znalci podle mluvčí Novákové nemohli určit, jak rychle tunigová auta po silnici jela, protože se s renaultem nestřetla.

Řidiči obou nissanů podíl na nehodě odmítají. Vavřinec, který jel vpředu, prohlásil po prvním výslechu na policii, že je přesvědčen, že havárii nezpůsobil. Bobrov potom tvrdil, že jel těsně za druhým nissanem a spoléhal na odhad jeho řidiče.