Lidé už si nebudou moci zkracovat cestu přes golfové hřiště v Sokolově

Sokolov - Společnost Golf Sokolov kvůli četným krádežím a útokům vandalů uzavřela vedlejší přístupové cesty do areálu. Část hřiště i okolní cesty přitom místní využívají k procházkám a zkracují si tudy cestu z Dolního Rychnova do Staré Ovčárny. Kvůli zlodějům teď ale klub areál uzavře a v noci ho bude hlídat bezpečnostní agentura se psy. Vzniklé škody společnost odhadla na několik set tisíc korun. Případ už šetří policie, pachateli hrozí až pětiletý trest vězení.

Do areálu mezi Sokolovem a Dolním Rychnovem, který vznikl na rekultivovaných důlních výsypkách, bude možný přístup pouze po hlavní příjezdové komunikaci. „Naší snahou bylo vycházet obyvatelům Dolního Rychnova a Sokolova co nejvíce vstříc a nechat areál v maximální možné míře přístupný. Teď jsme ale donuceni tento přístup radikálně přehodnotit,“ uvedl ředitel společnosti Milan Štrudl. 

Reportáž Marka Štětiny (zdroj: ČT24)

Naposledy zmizely téměř všechny nerezové tabule za zhruba 200 tisíc korun, kterými bylo golfové hřiště označené. Ty teď bude muset správce hřiště nahradit, nerezové cedule asi nahradí kámen, který nejde tak lehce ukrást. „Nájezd zlodějů z minulého týdne není prvním. Opakovaně zde mizí kabely a nádoby na odpadky. Dokonce se někdo pokoušel jezdit po hřišti na čtyřkolkách,“ doplnil Štrudl. 

Problémy s krádežemi trápí i další golfová hřiště v regionu. V Karlových Varech dokonce zloději kradli i celé golfové výbavy. Situaci vyřešilo až zavedení kamerového systému po celém hřišti.