Za brutálním útokem na seniory v Trutnově zřejmě stojí 18letý narkoman

Trutnov – Policie obvinila osmnáctiletého narkomana z Trutnova ze středeční vraždy 89leté ženy a pokusu o vraždu jejího 95letého manžela. Mladík se k útoku přiznal, motivem zřejmě byly sousedské spory. Podle policie má mladík pouze základní vzdělání, nikdy nepracoval a v minulosti byl už několikrát trestně stíhán pro drogové delikty, nyní je na něj u trutnovského soudu podána obžaloba za nedovolenou výrobu drog. Mladíkovi v případě prokázání viny hrozí až 20 let vězení, případně výjimečný trest.

„Napadení bylo velice brutální, pachatel použil zřejmě nůž a menší kladivo, kterým napadeným způsobil tržně zhmožděné rány na hlavě, případně další bodnořezná poranění na dalších částech těla,“ uvedl vedoucí odboru obecné kriminality královéhradecké policie Luděk Čížek. Zraněný důchodce byl ve vážném stavu převezen do nemocnice. Podle policistů je mimo ohrožení života, s ohledem na jeho zranění ho ale dosud nebylo možné vyslechnout.   

Včerejší incident se odehrál v trutnovském činžovním domě, kde měl mladík pronajatý byt. Policie nezjistila, že by mezi mladíkem a seniory byl příbuzenský stav, z jejich bytu se pravděpodobně nic neztratilo. Podle policistů nůž i kladivo našel útočník v bytě poškozených, vražednou zbraň se kriminalistům podařilo najít v trutnovské kanalizaci, kam ji útočník zahodil. 

Kriminalisté na místo útoku vyjeli ve středu po poledni, následně začalo pátrání po možném pachateli, do kterého se zapojily desítky policistů. Mladíka se jim podařilo dopadnout v Trutnově před 18:00 hod. „Útok byl mimořádně brutální a od toho se odvíjelo celé vyšetřování. Bylo zřejmé, že pachatelem je buď osoba duševně nemocná, a nebo závislá na omamných a psychotropních látkách, což se nám v průběhu vyšetřování potvrdilo,“ vysvětloval Petr Čížek.