Na Orlickoústecku srazila dodávka dívku, utrpěla těžké zranění

Dolní Dobrouč (Orlickoústecko) – V Dolní Dobrouči na Orlickoústecku dnes krátce před 13:00 srazila dodávka osmiletou dívku. Ta utrpěla těžké poranění hlavy. Záchranáři ji letecky přepravili do Hradecké fakultní nemocnice. Dívka je nyní mimo ohrožení života.

Nehoda se stala asi 30 metrů od přechodu pro chodce. Dívka čekala spolu s ostatními žáky na odjezd na lyžařský výcvik před tamní školou. Z neznámých důvodů však vběhla do silnice, kde ji srazila dodávka. „Děvče bylo na místě ošetřeno, napojeno na dýchací přístroj a letecky transportováno na traumacentrum do Hradce Králové,“ sdělila Hana Škuligová, mluvčí ZZS Pardubického kraje.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

„Je v umělém spánku, stihli jsme provést CT vyšetření, a to naštěstí prokázalo, že nebudou žádné následky,“ uvedl Zdeněk Tušl, lékařský náměstek ředitele Fakultní nemocnice Hradec Králové. Jedenačtyřicetiletému řidiči dodávky provedli policisté na místě dechovou zkoušku, která prokázala, že před jízdou nepil alkohol. Policisté silnici uzavřeli a automobily odkláněli po objízdných trasách.

Tento týden už jde o druhý podobný případ na východě Čech. Ve středu se stala podobná nehoda v Železnici na Jičínsku. Řidič, který porazil malého chlapce však od nehody ujel. Policie po něm stále pátrá.