V Trmicích spadl do řeky chlapec, záchranáři ho nenašli

Ústí nad Labem – Hasiči, policisté i strážníci hledali od pátečního večera devítiletého chlapce, který spadl do řeky Bíliny v Trmicích nedaleko Ústí nad Labem. Do akce se zapojili potápěči, člun i vrtulník s termovizí. Pátrací akci ukončili poté, co prohledali Bílinu i Labe až k hranici s Německem, dnes před 13. hodinou. Chlapce ani jeho tělo ovšem nenašli.

Chlapec do vody údajně spadl, když si u řeky hrál s několika dalšími dětmi. Záchranáři ho hledali zhruba od pátečních 18:00. Do akce se v pátek zapojilo zhruba 80 policistů a hasičů, v sobotu ho od rána hledalo na 70 lidí. Policie současně prověřovala i možnost, že chlapec do vody nespadl, ale zůstal pod troskami některého z domů, kde si děti často hrají. Tuto verzi už ale vyloučila.

Podle zpravodaje ČT Jana Stuchlíka potápěči doslova prošli celou řeku kolem břehů. Dobrovolní hasiči a policisté pročesávali břehy i zahrádkářskou kolonii, ve které si měl chlapec hrát. „Poříční policie prohledala břehy Bíliny od Trmic až k Labi a oba břehy Labe až na hranici s Německem. Chlapce se stále nepodařilo nalézt,“ upřesnila mluvčí Petra Trypesová s tím, že o pohřešovaném dítěti policie informovala i německé kolegy.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)

Policie se nyní rozhoduje, zda pátrací akci ještě nezopakuje do třetice. Záchranáři jsou však přesvědčeni, že dnes řeku prohledali opravdu důkladně. „Jak kortyto, tak i břehy byly stoprocentně prověřeny,“ potvrdil ČT velitel zásahu z policejní jednotky Ústí nad Labem Vladimír Danyluk.

Záchranáři se proto obávají, že silný proud už mohl chlapce odnést až daleko do Labe, a pátrání na široké řece by podle nich už bylo velmi obtížné. „Jestli tělo nezůstalo někde zaklíněno, tak už je dneska někde hodně daleko,“ uzavřel potápěč Pavel Jindra.