Při explozi na benzince byl těžce zraněn svářeč

Ostrava - Při výbuchu na benzinové stanici v Ostravě-Mariánských Horách byl dnes těžce zraněn šestatřicetiletý muž, který tam pracoval na opravách. Na místě jsou hasiči a policie. Podle policejní mluvčí Gabriely Holčákové se neštěstí stalo krátce před polednem a exploze pravděpodobně nastala při svařování.

Mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Faster uvedl, že jde o čerpací stanici u obchodního domu Tesco nedaleko centra města. Explodovaly podle něj výpary nádrže od benzinu. „Z dosud zjištěných informací vyplývá, že exploze nastala v době, kdy dělník opravoval část zařízení čerpací stanice. Kovové části byly při explozi rozmetány do vzdálenosti až desítek metrů,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Čerpací stanice nebyla v provozu

Dělník utrpěl těžké zranění. Podle mluvčího záchranné služby Lukáša Humpla byl s popáleninami druhého a třetího stupně převezen na popáleninové centrum do ostravské fakultní nemocnice. „Záchranáři ošetřili muže, jehož před tím vytáhli z místa výbuchu policisté,“ uvedl. Podle lékařky byl muž po výbuchu v bezvědomí a v ohrožení života. Měl poraněnou hlavu a popáleniny v obličeji a na rukou, pravděpodobně měl popáleny i dýchací cesty.

  • Výbuch na benzince autor: ČT24, zdroj: ČT24
  • Výbuch na benzince autor: ČT24, zdroj: ČT24