Pneumatiky u Čáslavi se opět rozhořely

Čáslav (Kutnohorsko) – Skládka pneumatik mezi Čáslaví a Vrdy na Kutnohorsku už druhý den hoří. Hasiči sice včera dostali oheň pod kontrolu, dnes však pneumatiky opět vzplály. S požárem tak nadále bojují desítky hasičů, především se snaží zabránit znečištění nedalekého potoka.

Dobrá zpráva podle hasičů je, že se v okolí skládky nešíří výpary z požáru. Do blízkého potoka však pronikla hasební látka. „Odebrali jsme vzorky a řešíme, co s tím,“ uvedla mluvčí středočeského hasičského sboru Lenka Kostková.

Unaveným hasičům dnes přijeli na pomoc jejich kolegové ze Zbirohu a Golčova Jeníkova, z Hlučína potom dorazil kolový nakladač. „Místo se rozhrabává a prolévá vodou. Nemáme ale jistotu, že to do večera uhasíme,“ dodala mluvčí Kostková. Jeden z hasičů se při boji s plameny zranil. „Pochroumal si koleno a je v pracovní neschopnosti,“ přiblížila mluvčí.

Hasiči mají na skládce pneumatik složitou práci – což dokládá i opětovné vypuknutí požáru. Materiál totiž podle mluvčí znovu chytá v okamžiku, kdy se k němu dostane vzduch.

Požár pneumatik v bývalém zemědělském areálu byl ohlášen v neděli půl hodiny po poledni. Vznikl kvůli nedbalosti. Podle Kostkové ho zřejmě způsobili lidé, kteří poblíž řezali autogenem starou kolejnici.