Pervitinového dealera dopadla policie také v Liberci

Liberec – Krátce po rozbití pervitinových sítí na jižní Moravě a ve středních a jižních Čechách se o něco podobného pokusili policisté také v Liberci. Dopadli čtyřiadvacetiletého drogového dealera, který šířil pervitin v Liberci a okolí čtyři roky. Mladíkovi hrozí až desetileté vězení.

Policie prokázala, že zadržený dealer prodal mezi lety 2007 a 2011 třem mužům nejméně 191 gramů pervitinu. Nejvíce ho nakoupil jeho jednatřicetiletý klient z Liberce, který se s dealerem sešel stošedesátkrát, vždy nakoupil po jednom gramu. Další třiačtyřicetiletý muž z krajského města získal drogu od podezřelého dvakrát, vždy v dávkách po půl gramu. Posledním klientem byl čtyřiadvacetiletý mladík z Liberce. Tomu dealer dodal 30 dávek po jednom gramu.

Dopadený muž čelí obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými látkami a jedy. Stíhán je na svobodě, pokud mu však soud prokáže vinu, stráví za mřížemi až deset let.

Proti prodejcům pervitinu zasahovala policie naposledy v minulém týdnu na jižní Moravě a ve středních a jižních Čechách. Tehdy zadržela dva muže, kteří drogu vyráběli a šířili ke svým známým, a také jednoho dealera, který jejich pervitin rovněž dále prodával. Později skončila v rukou policistů také šestice mužů, která drogu vařila v Mladé Boleslavi a Českých Budějovicích.