V Dubí si posvítili na nevěstince

Dubí - Zlikvidovat veřejné domy ve městě se snaží pomocí nové vyhlášky radnice v Dubí na Teplicku. Podnikům na hlavní třídě nakazuje zavřít v deset hodin večer. Jak ale ukázala noční kontrola, nevěstince nařízení nerespektují.

Dubí v devadesátých letech proslulo právě velkou nabídkou prostituce. Dnes tu veřejných domů zbylo už jen pár. I těch by se ale rádi zbavili. „Ještě několik podniků se nechce vzdát a nám to vadí, protože je to špatné pro image našeho města,“ říká starosta Pavel Pípal.

Novou vyhlášku ale podniky většinou nedodržují. Ještě v jedenáct hodin, kdy by už mělo být hodinu zavřeno, výlohy plné prostitutek svítí. „Je to z jejich provozních důvodů, protože kdyby naši vyhlášku dodržovali, tak by se asi neuživili,“ myslí si Tomáš Pykal, velitel městských strážníků.

Reportáž Petry Tachecí (zdroj: ČT24)

Strážníci ale s kontrolou uspěli jen na prvním místě. Jinde naráželi na zamčené dveře, nevěstince se mezi sebou o kontrole zřejmě informovaly. „Zamknou, pouští pouze zákazníky, hlídku městské policie samozřejmě ne,“ dodal Pykal. O půlnoci už mají všechny nevěstince v městě zatažené rolety, za nimi se ale dál svítí.

Starosta Pípal říká, že pokud se podaří dokázat porušení vyhlášky, čeká provinilce nejvyšší možná pokuta třicet tisíc korun.