Otevření pardubického aquaparku se posune

Pardubice – Nový aquapark v Pardubicích je těsně před dokončením, přestože má několik stovek závad. Radnice tvrdí, že pokud se je nepodaří odstranit, stavbu nepřevezme. Stavbařům zbývá na nápravu už jen několik týdnů, aquapark totiž mají městu předat už v dubnu a v květnu se má otevřít.

Měl to být aquapark plný luxusu a nejnovějších technologií. Radnice ale rozpočet postupně seškrtala. Ukázalo se totiž, že pro městskou pokladnu je stavba až příliš velké sousto. Konečná cena se vyšplhala na 530 milionů korun. Teď se navíc ukázalo, že levnější varianta stavby má krátce před dokončením stovky chyb. Od drobných nedodělků až po bazény, které tečou.

Náměstek primátorky Pardubic Jindřich Tauber (ČSSD) uvedl, že město určilo své tři techniky, kteří budou fungovat jako další kontrolní mechanismus. „Řada věcí může být odhalena až v momentě, kdy proběhnou zátopové zkoušky. Závady, které se zatím objevily, vyplývají z běžné stavební činnosti a jsou postupně opravovány,“ nechal se slyšet ředitel lidských zdrojů společnosti VCES Vladimír Ujec.

Reportáž Erika Knajfla (zdroj: ČT24)

Podle stavbařů je problém v tom, že se několikrát měnil projekt a plánované vybavení aquaparku. Radní města se netají tím, že velké množství chyb je zaskočilo. Trvají na rychlém odstranění všech závad. Původně naplánovalo město otevření aquaparku na úterý 1. května. Teď radnice přiznává, že termín nejméně o dva týdny posune.