Senior u eskalátorů útočil holemi

Praha – Nikoli skupina mladých výrostků s noži, nýbrž senior „vyzbrojený“ francouzskými holemi vážně zranil jiného muže v pražském metru. Po slovní potyčce senior několikrát udeřil druhého muže holí do hlavy, ten potom ztratil vědomí. Násilník z místa činu uprchl, pátrá po něm policie. Hrozí mu až tříleté vězení.

O incidentu policie informovala více než s měsíčním zpožděním, došlo k němu 27. ledna na stanici metra Malostranská. Nyní žádají policisté veřejnost, aby pomohla s pátráním po útočníkovi.

Vše začala žádost muže později napadeného, který seniora s francouzskými holemi, rozkročeného napříč přes schodiště, požádal, aby uvolnil část eskalátorů dalším cestujícím. Odpovědi se však dočkal až po výstupu z jezdících schodů. „Dotaz útočníka popudil natolik, že poškozeného udeřil celkem třikrát holemi do hlavy. Poškozený při útoku na chvíli ztratil vědomí a utrpěl zranění hlavy, pro které byl převezen k ošetření do nemocnice,“ popsal policejní mluvčí Tomáš Hulan s tím, že útočník vzápětí nastoupil do metra a ujel.

Hledaný senior
Zdroj: ČT24/Policie ČR

Událost policisté šetří jako trestný čin ublížení na zdraví. Pachateli hrozí až tři roky vězení. Svědci útoku se mohou policii přihlásit na telefonní linku 158.

Podzemní dráha je oblast, kterou v loňském průzkumu označili pražští občané za jedno z míst metropole, kde se necítí bezpečně. Městská policie potom posílila své hlídky v metru.