Vyhořel bývalý internát Rudé Hvězdy v Chebu

Cheb - V Koželužské ulici v Chebu shořel objekt bývalého internátu v areálu někdejšího sportovního klubu Rudá Hvězda. Hasiči nyní dohašují poslední zbytky ohně, na město se už ani nevalí hustý kouř, před nimž ráno varovali obyvatele. Zchátralý objekt, který byl léta prázdný, požár prakticky zničil. Podle vedení města byla čtyřpatrová budova určena k demolici.

„Plameny zničily celou střechu včetně krovů, propadlo se celé horní patro. Vzhledem ke špatnému stavu objektu není zatím jasné, jaká bude výše škody. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Přičinu požáru nyní zjišťují experti,“ informoval o podrobnostech požáru mluvčí hasičů Martin Kasal.

Jednou z možných verzí požáru je, že ve čtyřpatrové budově žili bezdomovci a rozdělávali si v ní oheň. I proto hasiči už při zásahu zjišťovali, zda v hořícím objektu někdo není. Podezření se ale nepotvrdilo, poznamenal Kasal.

Budova stojí pod chebským hradem. Hořet začalo kolem 02:30, požár oznámila hasičům policejní hlídka, která v té době projížděla kolem. Na místě zasahovalo deset jednotek hasičů. Po 7:00 hasiči dohašovali ohniska požáru. „Už by se dál šířit neměl,“ doplnil Kasal.

Podle mluvčího chebské radnice Tomáše Ivaniče objekt patřil městu. „Byl určen k demolici v souvislosti s plánovanými úpravami levého břehu Ohře. Škoda na něm tak bude zřejmě nízká,“ podotkl Ivanič.

Telefonát Martina Kasala (zdroj: ČT24)