Přebíhání trati téměř stálo neopatrného mladíka život

Albrechtice (Karvinsko) – Na pokraji smrti se ocitl patnáctiletý chlapec, který v Albrechticích na Karvinsku vběhl před projíždějící vlak. Souprava ho zachytila, mladík při nehodě utrpěl těžká poranění hlavy a mozku. Nyní o jeho život bojují lékaři v ostravské fakultní nemocnici. Podle strojvedoucího mohlo k nehodě přispět, že měl chlapec při přebíhání kolejí na uších sluchátka a vlak tak zřejmě neslyšel.

Pendolino, které ráno vyrazilo na cestu z Českého Těšína do Prahy, ujelo pouze prvních deset kilometrů. Nakonec musel vlak skončit už v Albrechticích po střetu s mladíkem, který vběhl do kolejiště přímo před vlakem. „Zachycen byl při přecházení koleje, po které v tu chvíli vlak projížděl vyšší rychlostí,“ přiblížila policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Když na místo dorazili záchranáři, byl chlapec v bezvědomí a na pokraji smrti. „Zasahující lékař při vyšetření zjistil poranění hlavy a mozku. Mladík byl v přímém ohrožení života,“ uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Vrtulník potom přepravil zraněného do ostravské fakultní nemocnice, kde pokračoval boj o jeho život.

Nehoda způsobila komplikace v železniční dopravě. Cestující z Pendolina museli vystoupit, směrem na Prahu je nakonec odvezl expres, který jel o hodinu později. Provoz na trati z Českého Těšína přes Havířov do Ostravy byl omezen dvě hodiny.