Tragická nehoda večer uzavřela orlickou silnici

Rybná nad Zdobnicí (Rychnovsko) – Hradecko-šumperská silnice I/11 byla uzavřena po tragické nehodě u Rybné nad Zdobnicí. V přehledném rovném úseku se srazila tři auta, v jednom z nich zemřel mladý muž, dalších šest lidí utrpělo při havárii těžká zranění. Hlavní silnice byla neprůjezdná zhruba čtyři hodiny.

Smrtelná nehoda se stala na hlavní silnici, která vede podél toku Orlice, v úseku bez prudkých zatáček postupně havaroval tři auta. „Dvě z aut se čelně srazila a poté následoval náraz třetího vozu. Příčinu neštěstí vyšetřujeme,“ řekla mluvčí rychnovských policistů. Ve vozidlech cestovalo sedm lidí, všichni utrpěli vážná zranění, jeden muž jim podlehl. Pět těžce zraněných lidí převezli záchranáři do hradecké fakultní nemocnice, jeden člověk skončil v rychnovské nemocnici.

Srážka automobilů u Rybné nad Zdobnicí byla dnes už druhá smrtelná dopravní nehoda. Nad ránem zemřel chodec po střetu s automobilem na silnici I/21 u Brodu nad Tichou na Tachovsku. „Šlo o střet osobního auta VW Passat s chodcem,“ upřesnila policejní mluvčí Martina Kohoutová.