Kvůli erotickým masážím poslal soud podnikatelku na šest let do vězení

Zlín – Krajský soud potrestal majitelku masážního salonu ve Zlíně Hanu Křeháčkovou za kuplířství, obchodování s lidmi a ohrožování mravní výchovy dětí šesti lety vězení. Čtyřicetiletá žena ve svém salonu pod zástěrkou provozování relaxačních a rekondičních masáží nabízela klientům sexuální služby. O zisk se pak dělila s dívkami, které je poskytovaly. Pracovaly pro ni však i čtyři slečny mladší 18 let.

Krajský soud už loni v září uložil Křeháčkové pětiletý trest za obchodování s lidmi a ohrožování výchovy dítěte, hrozilo jí přitom až 12 let. Verdikt v lednu potvrdil i olomoucký vrchní soud. Oba soudy tak vyhodnotily důkazy ve věci čtyř mladistvých dívek. Dnes krajský soud projednával kuplířství - tuto část obžaloby loni vyčlenil, ženě za ni hrozilo až osm let. Soud tak dnes uložil šestiletý souhrnný trest za všechny skutky.   

Křeháčková totiž zmíněné jednání nedoznala, a tak soud zvažoval vypracování znaleckého posudku, který by potvrdil dobu páchání trestné činnosti a částku, na kterou si žena mohla trestnou činností přijít. Obžalovaná však dnes u soudu připustila, že erotické masáže byly v salonu nabízeny minimálně od jara 2006 do ledna 2011 a podle ní odpovídají i v obžalobě určené částky, které inkasovala. Dívkám z útraty klienta patřilo 40 procent, deset procent braly recepční a zbytek majitelka.

„Došlo k výrazné změně ve stanovisku paní obžalované. Nastoupila trest, snad si uvědomila závažnost své trestné činnosti a svá veškerá pochybení. Dnes se k trestné činnosti v plném rozsahu doznala a litovala jí. Za tohoto stavu soud uznal vinu dle obžaloby a trest ukládal při dolní hranici zákonné sazby,“ vysvětloval předseda senátu Radomír Koudela výši trestu.

Masážní salon s názvem Svět masáží si Křeháčková ve Zlíně otevřela v roce 2005. S dívkami, které získávala prostřednictvím inzerátu, uzavřela smlouvy na poskytování masáží. S normálními masážemi, na které dostala povolení, však neměly nic společného. Podnik nabízel erotické masáže, které zpravidla skončily vyvrcholením muže. Některé dívky měly s klienty i pohlavní styk. 

Kromě vězení soud ženě uložil peněžitý trest milion korun. Pokud jej nezaplatí, stráví za mřížemi dalších 200 dnů. Soud navíc rozhodl o propadnutí domu a pozemku, kde byla páchána trestná činnost, i mobilních telefonů, jimiž se s dívkami domlouvala. Obžalovaná navíc nesmí šest let podnikat v oblasti masérských, regeneračních a rekondičních služeb.