Začalo jaro, cyklovlak už je na cestě

Praha – Tradiční cyklovlak z Prahy do Slaného vyráží do nové sezony. Podobně jako v předchozích letech pojede každým směrem dvakrát denně, cestující sveze po atraktivní trase kolem ruzyňského letiště a Okoře. V provozu bude každý víkend až do konce října.

Vlak nazvaný letos Cykloturistika vyjíždí do své šesté sezony. Ačkoli je určen především cyklistům, jistě zaujme i širší veřejnost. Jde o jediný pravidelný osobní spoj, který jezdí po středočeské trati z Hostivic do Podlešína, projíždí kolem zříceniny hradu Okoř, rotundy sv. Petra a Pavla v Budči, rodiště Oty Pavla v Buštěhradu a také údolím Zákolanského potoka. V cyklovlaku platí jízdenky Pražské integrované dopravy i Českých drah, na území Prahy lze stejně jako loni převážet kola bezplatně, dále podle standardního tarifu ČD za 35 korun na jeden vlak nebo celodenní lístek za 50 korun.

Loni svezl cyklovlak Praha–Slaný 5 730 cestujících, z nichž 690 cestovalo s kolem. Oproti sezoně 2010 je to nárůst zhruba o 20 procent, uvedl mluvčí ROPIDu Filip Drápal. Vlak letos odjíždí z Masarykova nádraží vždy v sobotu a neděli v 9:10 a 13:41, ze Slaného potom v 11:31 a 17:07.