Bruntál má miliony na modernizaci škol

Bruntál - Pět milionů korun na rekonstrukci městských základních škol získal Bruntál z Evropské unie. Peníze chce dát za nové vybavení učeben ve školách Cihelní, Jesenická, Okružní a Petrin. Každá škola využije peníze jinak, některé chtějí pořídit multimediální třídy, jinde zase vznikne nová dílna.

„Cíle bude dosaženo vytvořením a implementací nových výukových materiálů, které budou zpracovány také v digitální podobě. Tyto materiály budou moci čtyři ZŠ navzájem mezi sebou sdílet,“ uvedla projektová manažerka MěÚ Bruntál Petra Kostková.

Každá ze škol ovšem požadovaného cíle dosáhne jinak. Žáci v jedné z nich se tak mohou těšit na novou matematickou třídu, v dalších na lepší laboratoře nebo třeba učení ve školní zahradě.

„Pořídíme učebnu, která bude multimediální, ale se zaměřením na přírodovědné předměty,“ prozradil ředitel  ZŠ Okružní Jan Zaoral. „Jde o interaktivní tabule, zlepšení informačních a digitálních technologií, především dataprojektory, počítače, softwarové vybavení, digitální učebny a pomůcky,“ slíbil potom ředitel ZŠ a MOG Bruntál-Petrin Petr Novotný.

Škola v Jesenické ulici potom chce evropské peníze použít na novou dílnu. „Chceme se vrátit znovu k technickým oborům, které dneska potřebují další zájemce,“ přiblížil ředitel ZŠ Jesenická Miroslav Šimůnek. Nové učebny by měly žákům sloužit už od příštího školního roku.

Reportáž Květy Gebauerové (zdroj: ČT24)