SUV do stromu v Praze poslal cizinec, policii se sám přihlásil

Praha – Policie se ve čtvrtek večer dočkala neobvyklé návštěvy. Dorazil sedmatřicetiletý cizinec, který uvedl, že seděl za volantem vozu, který ve čtvrtek ráno havaroval na pražském Rašínově nábřeží. Při nehodě byla zraněna devatenáctiletá dívka, řidič z místa utekl. Policisté muže zavřeli do cely a navrhli vzít ho do vazby.

Muž, který se přiznal, že seděl v době nehody za volantem havarovaného volkswagenu, se na služebně objevil až mnoho hodin po nehodě. „Včera ve večerních hodinách se na policii přihlásil sedmatřicetiletý anglicky hovořící muž s tím, že on je ten, kdo řídil vozidlo Volkswagen a v ranních hodinách havaroval na náplavce u Rašínova nábřeží,“ uvedl policejní mluvčí Jan Daněk.

Kvůli nehodě hrozí řidiči vězení. Vyšetřovatel nehody ho podezírá z trestných činů ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Za to může skončit až na pět let za mřížemi.

Při nehodě, která se stala brzy ráno nedaleko vyšehradského tunelu, narazilo velké auto do stromu na chodníku, když nad ním řidič zřejmě ztratil kontrolu. Strom poté spadl na kolemjdoucí mladou ženu. Utrpěla otřes mozku a povrchová zranění a musela být převezena do nemocnice. Řidič automobilu zatím z místa zmizel.