Muž, kterého srazil rychlík, před policií neutíkal

Praha - Zhruba třicetiletý muž, jehož v pátek večer v Praze 6 srazil rychlík, nebyl podle policejní mluvčí v okamžiku nehody na útěku před policií. Původní informace hovořily o tom, že jej před srážkou pronásledovala policejní hlídka, protože ukopával zrcátka zaparkovaným autům. Vyšetřování však ukázalo, že sražený muž vůbec nemusí být hledaným vandalem, uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová.

Nehoda se stala okolo 19:00 na trati v Praze 6 poblíž ulic Podbabská - Pod Paťankou. Muž utrpěl rozsáhlá poranění a skončil v nejbližší nemocnici, kde později zraněním podlehl.

Policie krátce před nehodou přijala oznámení na linku 158, že neznámý muž poškozuje v této lokalitě zaparkovaná vozidla. Přivolaná hlídka však místo výtržníka objevila už člověka sraženého vlakem. „Důkladné šetření celé události a zejména svědecké výpovědi z místa dokazují, že mladík okamžik před střetem s vlakovou soupravou seděl na kolejích. Strojvůdce tak s největší pravděpodobností nemohl nehodě zabránit,“ uvedla mluvčí.

Policie na případu intenzivně pracuje. Totožnost muže zůstává neznámá, stejně jako důvod jeho počínání. Policie si není jistá ani tím, zda jde o stejného člověka, který poškozoval auta. „Jedno je však jisté, tento mladík před policií rozhodně neutíkal,“ dodala Zoulová s tím, že byla nařízena pitva. Mimo jiné určí, zda muž pil před neštěstím na kolejích alkohol.