Motorkáři zahájili sezonu tradiční vyjížďkou

Poděbrady - Majitelé harleyů zahájili tradiční vyjížďkou z Prahy do Poděbrad motorkářskou sezonu. Jejich spanilou jízdu, za dohledu policie, sledovaly desítky lidí. Na poděbradském náměstí jich pak byly stovky.

„Je to prostě srdeční záležitost pro každého motorkáře,“ řekl účastník vyjížďky a majitel Harley-Davidson Luboš Turek. „První ročník vyjížďky se konal v roce 1931, potom byla za minulého režimu středně dlouhá pauzička, teď je to 14. ročník,“ doplnil prezident Harley-Davidson klubu Praha Martin Novák.

Motorkáři se sjížděli od deseti hodin na parkovišti před pražskou Thomayerovou nemocnicí. Tradiční vyjížďku, která je jednou z největších v Česku, organizuje v koordinaci s policií nejstarší klub na světě Harley klub Praha a Chapter Praha.

Reportáž Pavly Kubálkové (zdroj: ČT24)

„Policie nás samozřejmě doprovází, aby bylo všechno bezpečný. Co já pamatuju, tak se nám nikdy nic nestalo,“ uvedl ředitel HOG Praha Chapter o.s. Omar Farghali.

Na parkovišti jsou k vidění tradiční i nejnovější modely harleyů, domácí předělávky, veteráni, ale i harleye, na které si jejich majitelé nechali zvěčnit svou další lásku či vášeň. V jedenáct hodin kolona vyrazila nejprve na Jižní spojku a pak dále po hradecké dálnici do Poděbrad, kde už na náměstí čekaly stovky lidí na příjezd těchto silných strojů.

Na další takto velkou vyjížďku si musejí milovníci harleyů počkat opět až do jara, kdy jejich cesta povede znovu do Poděbrad.