Starší pár v autě vjel pod vlak a zahynul

Bakov nad Jizerou (Mladoboleslavsko) – Dva lidé zahynuli dopoledne po srážce auta a motorového rychlíku na přejezdu v Boleslavské ulici v Bakově nad Jizerou. Jednalo se o starší manželský pár, který cestoval v automobilu. Železniční doprava na pražsko-turnovské trati byla kvůli nehodě tři a půl hodiny zastavena, mezi Bakovem a Mnichovým Hradištěm jezdila náhradní autobusová doprava. Uzavřena byla také Boleslavská ulice.

Nehoda se stala krátce před devátou hodinou na přejezdu bez závor chráněném světelnou signalizací. Ta byla podle mluvčího Drážní inspekce Martina Drápala v činnosti.

Před motorový rychlík mířící z Prahy do Tanvaldu vjel favorit. Cestovali v něm dva lidé. „Sedmdesátiletá žena byla mrtvá na místě, šestasedmdesátiletý muž zemřel krátce po vyproštění z vozu, podlehl svým zraněním,“ popsal mluvčí mladoboleslavské policie David Schön.

Po havárii byla uzavřena trať i silnice, které se na přejezdu kříží. Místo zůstalo neprůjezdné až do 12:20, zatím musely České dráhy nahradit autobusem tři rychlíky a čtyři osobní vlaky.