Lupič vykradl plzeňskou banku, policii utekl

Plzeň – Po bankovním lupiči pátrají plzeňští policisté. Prozatím neznámý muž přepadl dopoledne bankovní pobočku na křižovatce Americké a Klatovské ulice. Obsluze hrozil střelnou zbraní a donutil ji k vydání peněz, se kterými potom utekl po Americké třídě. Policie žádá svědky, kteří by mohli poskytnout informace o lupiči, aby se ozvali na linku 158.

Banku na jednom z nejrušnějších míst ve městě přepad lupič před půl desátou dopoledne. Na místo po jeho útěku dorazili policisté, žádnou přímou stopu však už nenašli. Proto začali prohledávat okolí, kontrolovali i odpadkové koše, zda do nich lupič něco neodhodil.

Neznámý lupič byl asi 30letý, měřil kolem 180 centimetrů, měl bradku, jinak byl hladce oholen. Původně policie uvedla, že měl knír. Podle záběrů z kamery v bance ale popis upřesnila. „Je možné, že bradka nebyla pravá a přilepil si ji pouze pro tento účel,“ uvedla policejní mluvčí. Na hlavě měl muž kšiltovku a na očích hranaté brýle. Oblečený byl do tmavé bundy a šedých kalhot.

Podle informací ČTK si lupič odnesl několik set tisíc korun, policie ale tuto informaci nepotvrdila s tím, že údaje o odcizených penězích nezveřejňuje.