Nejmladší českou řidičkou je čtyřletá Terezka

Pelhřimov – Nejmladším řidičem auta v Česku byla dnes vyhlášená Tereza Svobodová z Pelhřimova. Má také nejmladšího učitele řízení – bratra Lukáše. Tomu je teprve šest roků, ještě neumí ani všechna písmenka abecedy, zato o autech ví skoro všechno. Štáb České televize natáčel, jak za volantem malé děti trénují a jestli o ně rodiče nemají trochu strach.

Lukáš Svoboda je šestiletý prvňáček z Pelhřimova, který už přes rok závodí a jeho pokojíček zdobí několik vítězných pohárů a věnců. Jeho sestra Terezka přesně před měsícem oslavila čtvrté narozeniny. Tatínek a bratr jsou jejími velkými vzory. Hned, jak se naučila chodit, chtěla za volant a od loňského podzimu už také řídí.

Otec Milan Svoboda je absolutní mistr ČR v závodech do vrchu a také vítěz mnoha mezinárodních závodů Formule 3000. S moc velkým nadšením ovšem nepřijímá, že jsou obě děti odmalička po tatínkovi. Říká, že do závodění děti spíš dohnala manželka. Terezku dnes zapsali do české knihy rekordů jako nejmladší českou řidičku a Lukáše jako jejího nejmladšího učitele.

Reportáž Radovana Daňka (zdroj: ČT24)