117 svítících pokojů na brněnské koleji přilákalo tisíce zvědavců

Brno - Studentské koleje Vysokého učení technického se včera večer jako první v republice proměnily v dějiště originální audiovizuální podívané. Světelnou show, za kterou stojí studenti technické univerzity v polské Vratislavi, navštívilo na pět tisíc lidí. Ojedinělý projekt přivezli organizátoři celostátní soutěže o kolej roku.

Už ve středu – s jednodenním předstihem – dorazil do Brna tým polských inženýrů. Spolu s organizátory akce se vydali instalovat světelná zařízení do pokojů studentů na kolejích brněnské techniky. Do 117 pokojů dali skoro tisíc žárovek v různých barvách a také systém, který celou akci řídí. „Všechno je řízeno rádiovým systémem. První verze našeho projektu ale bezdrátová nebyla a museli jsme tak natahat a popropojovat deset kilometrů kabelů,“ řekl jeden z členů projektu P.I.W.O. Light Show Szymon Sobociński. 

Na osobitých animacích, založených na známých melodiích, se měli možnost podílet také místní studenti. Po stěně kolejní budovy se pod taktovkou polských techniků roztančil Michael Jackson i Jožin z bažin.

NO COMMENT: Světelná show na kolejích VUT (zdroj: ČT24)