Tragická nehoda na Frýdeckomístecku

Ostrava - Tragická dopravní nehoda se stala dnes ráno na čtyřproudové silnici mezi Frýdkem-Místkem a Frýdlantem nad Ostravicí. Čelně se tam srazila dvě auta. Jeden člověk zemřel a tři utrpěli těžká zranění. Příčinu nehody policisté šetří.

Silnice 1/56 na Frýdeckomístecku poblíž Hodoňovic je přehledná a nebyl na ní žádný větší provoz. Jak se nehoda stala, je pro policisty stále záhadou. V každém z obou aut cestovali dva pasažéři. Jeden člověk čelní střet nepřežil, další tři skončili s těžkým zraněním v nemocnici a nejsou schopni vypovídat. „Vzhledem ke zdravotnímu stavu těch několika zraněných nemůžeme poskytovat další informace, zejména co se týká příčin nehody a dalších okolností,“ uvádí krajská policejní mluvčí Soňa Štětínská.  

K nehodě došlo o půl šesté ráno. Policisté kvůli ní museli silnici v obou směrech uzavřít. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. „Posádka na místě ošetřila tři zraněné, dva muže a jednu ženu. Čtyřiadvacetiletý muž s poraněnou nohou a páteří musel být letecky transportován do Fakultní nemocnice v Ostravě,“ popisuje situaci mluvčí jihomoravské záchranné služby Lukáš Hampl. Pětačtyřicetiletá žena a devětadvacetiletý muž byli převezeni s vážnými zraněními hlavy, pánve a hrudníku do nemocnice ve Frýdku–Místku.

Podle vyšetřovatelů přímo na místě nehody by pravděpodobným viníkem mohl být řidič modrého renaultu, který z neznámých důvodů vjel do protisměru. Policisté nevylučují mikrospánek ani to, že řidič dostal smyk. Obě auta teď budou zkoumat znalci, aby policisté mohli vyloučit případnou technickou závadu.

Reportáž Drahomíry Račákové (zdroj: ČT24)