Podvodník z autobazaru okrádal firmu i zákazníky

Karlovy Vary - Pracovník karlovarského autobazaru Autowelt podle kriminalistů okrádal svého zaměstnavatele a také podvodně lákal od zákazníků peníze. Sedmatřicetiletý muž z Harrachova je podezřelý z podvodu a zpronevěry. Policie hledá jeho další oběti.

Muž pracoval v autobazaru od roku 2011. Podle policie postupně odnesl různé vybavení a zařízení firmy, elektroniku, vybavení vozidel a další věci, které následně prodal do jednoho z karlovarských bazarů. Peníze, které takto získal, prý použil pro svoji potřebu.

„Muž měl také nejméně ve čtyřech případech vybrat od zákazníků autobazaru různě vysoké zálohy například na rezervaci vozidel, provedení STK a další služby. Ty ale nevykonal a peníze si ponechal,“ popsal mluvčí karlovarské policie Pavel Valenta.

Chování muže bylo tak sebejisté, že si chodil půjčovat peníze od zákazníků až k nim domů. Využíval legendy o tom, že potřebuje peníze na zaplacení nájmu, že mu odcizili tržbu v zaměstnání nebo že mu neplatí zaměstnavatel. Protože případů mohlo být více, žádají policisté případné další oběti, aby kontaktovali linku 158 nebo vyšetřujícího kriminalistu na telefonním čísle 602 495 448.