Série uzavírek ochromila severovýchod republiky

Frýdek-Místek – Dvě silniční uzavírky ochromily dopravu v Moravskoslezském kraji. Omezen je provoz na dvou místech na průtahu Frýdkem-Místkem po silnici I/48, práce začaly také na silnici I/56, která vede rovněž z Frýdku-Místku na Slovensko, u přehrady Šance nedaleko hranic. Na čtyřproudé komunikaci ve Frýdku-Místku musí řidiči očekávat, že se zdrží ve směru na Český Těšín, než se všichni vejdou do zúženého prostoru ve svém jízdním pásu. Na dalším místě zase vznikají fronty u nájezdu na hlavní silnici kvůli zrušení připojovacího pruhu u mostu přes Ostravici. Provoz u Šance je potom řízen kyvadlově, proto naberou auta zpoždění v obou směrech.

Silnice I/48 ve Frýdku-Místku je zúžena hned na dvou místech. Novinkou je uzavírka jednoho pruhu ve směru na Český Těšín u OBI. Už od soboty probíhají práce na mostě přes Ostravici, který je v havarijním stavu. „Největším problémem je pojíždění středových říms, kdy se muselo zabránit poškození mostu a oddálit dopravu od jeho středu,“ upřesnil Miroslav Hronovský z frýdecko-místeckého magistrátu.

Jízdní pruhy jsou v obou směrech zachovány, avšak jsou zúžené. Hlavní potíž vzniká na mimoúrovňové křižovatce s ulicí T. G. Masaryka. Je zrušen připojovací pruh, nájezd na hlavní silnici reguluje značka stůj, dej přednost v jízdě. Pro najíždějící řidiče tak vzniká naročná situace, nejprve musí čekat v koloně, potom hledět v nepříjemném úhlu na hlavní tah. Ráno ji jeden z nich nezvládl, došlo tak k nehodě, která průtah Frýdkem-Místkem ve špičce zablokovala. Omezení dopravy může trvat velmi dlouho. Ředitelství silnic a dálnic, kterému státní silnice patří, ho odstraní teprve po opravě mostu, na kterou však zatím nemá peníze.

Také důvodem uzavírky u vodní nádrže Šance je havarijní stav vozovky. Provoz je řízen semaforem, kyvadlově se jezdí jedním jízdním pruhem.

Rozhovor s M. Hronovským a P. Cvikem (zdroj: ČT24)