Požáry vyhnaly do ulic noční Prahy 40 lidí

Praha – Kvůli dvěma nočním požárům v Praze muselo 40 lidí namísto spánku čekat na ulici. Část z nich tvořili hosté vinohradského hotelu. Hasiči po jedné hodině po půlnoci vyjeli k hořícímu bytu v panelovém domě na ďáblickém sídlišti, asi o hodinu později vzplál kontejner a dvě zaparkovaná auta na Vinohradech. Nakonec nebyl nikdo zraněn, škoda zatím nebyla vyčíslena.

V panelovém domě ve Frýdlantské ulici v Kobylisích začal hořet sklad stavebního materiálu v přízemí. Oheň se ale záhy rozšířil také do jednoho bytu. „Hasiči zachránili dva lidi z bytu v druhém podlaží, dalších 20 lidí muselo být z domu evakuováno,“ upřesnila mluvčí hasičského sboru Pavlína Adamcová. Zásah trval až do rána, kdy hasiči odhalili skrytá ohniska požáru. Na místě zasahovali také chemici.

Noc ovšem ozářil ještě jeden velký požár. V Perunově ulici na Vinohradech začaly hořet kontejnery s odpadem. Oheň se rozšířil také na dvě auta zaparkovaná poblíž. Dým se potom dostal do nedalekého hotelu, odkud museli hasiči evakuovat 20 lidí.

Vydáno pod