Mladík se napil, vzal otcovo auto a vyrazil bourat

Vsetín – Nejenom bez řidičského průkazu, ale navíc opilý a za volantem auta, které vzal svému otci, byl podle policistů mladík, kterého podezírají ze zavinění smrtelné nehody. Na Velikonoční pondělí vyrazil dvacetiletý opilec na silnici a mezi obcemi Janová a Hovězí při předjíždění narazil svojí octavií do protijedoucího motocyklu. Jeho řidič zemřel.

Vedle smrti devětačtyřicetiletého motocyklisty měl mladík podle vyšetřovatelů způsobit také zranění dvou lidí – sebe samého a řidičky dalšího auta, do kterého jeho „vypůjčená“ octavia při předjíždění narazila.

Kriminalisté tak mladého muže podezírají ze tří trestných činů – usmrcení z nedbalosti, neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí mu nanejvýš šestileté vězení.

Velikonoční nehoda byla letos na Vsetínsku druhá, při které umírali lidé. Loni místní policisté zaznamenali deset obdobných nehod. O letočních Velikonocích se potom letos staly čtyři smrtelné nehody. Jednalo se o nejklidnější svátky za posledních dvacet let.