Taxikáře nalezeného v kufru zavraždili dva mladíci. Pro 4 tisíce

Liberec - Policie zadržela dva mladíky podezřelé z vraždy taxikáře, jenž byl v únoru nalezen v kufru svého vozu v Jablonci nad Nisou. Oba se k činu přiznali, za důvod svého jednání uvedli peníze. Taxikáře si pachatelé vybrali náhodou, měl prostě smůlu, že právě on stál poslední v řadě zaparkovaných čekajících a že měl dražší vůz; šestadvacetiletí pachatelé proto předpokládali, že bude mít u sebe i vysoký finanční obnos. Policisté je obvinili z vraždy, kvůli způsobu provedení jim hrozí výjimečné tresty.

Sedmatřicetiletého taxikáře našli v neděli 26. února ráno zavražděného v kufru jeho vozu. V sobotu se již nehlásil dispečinku a kolegové ho pak hledali po celém městě. Najít se ho podařilo až pomocí jeho mobilního telefonu. Vůz byl odstavený v jablonecké ulici Za Plynárnou prázdný se skvrnami od krve, tělo se našlo v zavazadlovém prostoru.

Mladíci vraždili brutálním a podle policejní terminologie obzvláště zavrženíhodným způsobem. Svou oběť si vybrali náhodou a do vozu už usedli s úmyslem taxikáře ubodat a okrást. Když společně dojeli do slepé ulice na okraji Jablonce, oba naráz zaútočili noži. Podle policistů napadený taxikář umíral ještě několik hodin.

Reportáž Lucie Pokorné (zdroj: ČT24)