Majitel servisu střelil kuší muže do hlavy

Chotěbuz (Karvinsko) - Devětatřicetiletého muže dnes v Chotěbuzi na Karvinsku zasáhl do hlavy šíp z kuše, muž je v kritickém stavu. Policie zjišťuje, zda šlo o nešťastnou náhodu, nebo úmysl. Podle zatím neověřených informací šlo o údajného zloděje, po němž měl vystřelit majitel motocyklového servisu. Těžce zraněného muže převezl vrtulník do ostravské fakultní nemocnice.

„Pán, který vystřelil, a dva svědci jsou momentálně u výslechu,“ řekla policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Trojice mužů patrně chtěla vykrást dům, který zvenku vypadá jako neobydlený. Živnost v něm však má muž, jenž se svůj majetek rozhodl bránit. V ruce přitom měl kuši.

Mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl uvedl, že informaci o události dostali operátoři ve 13:00. Na místě záchranáři zjistili, že muž má šíp v stále v hlavě, je v bezvědomí a selhává mu dýchání. Museli pacienta přepravit vrtulníkem do Fakultní nemocnice v Ostravě i s šípem, jehož asi třiceticentimetrová část trčela z hlavy. „Manipulace s pacientem v omezeném prostoru vrtulníku tak byla pro záchranáře značně ztížená,“ uvedl Humpl.