Severočeská technoparty pokračuje, potrvá až do středy

Černousy (Liberecko) – Přestože s koncem víkendu ubyla asi polovina lidí na louce u Černous, kde o víkendu začala technoparty, hlučná zábavní akce pokračuje. Ohlášena je až do středy. Lidé si od jejího začátku stěžují na nadměrný hluk, stesky přicházejí nejenom z českých obcí, ale i z Polska.

Starosta Černous Vladimír Keller odhadl, že dnes dopoledne pobývalo na louce za obcí asi 500 lidí oproti necelé tisícovce o víkendu. „Zřejmě šli někteří do práce,“ uvedl starosta.

Pokračování technoparty by místní rádi zabránili, ale prozatím k tomu nemají možnost. Hygienici sice chtějí dnes večer v místě technoparty instalovat zařízení na měření hluku, ale ani případný negativní výsledek zřejmě technoparty neukončí. „Měření nepovede k bezpodmínečnému či okamžitému zákazu akce, protože se to nějak musí vyhodnotit,“ přiznal starosta.

Hluk je podle Vladimíra Kellera hlavní problém, který technoparty vytvořila. Potíže s kriminalitou se nevyskytly, policie řešila jen několik přestupků. Potvrdila to i policejní mluvčí. Menší nehoda se na místě stala v neděli ráno, kdy na dva účastníky akce spadla asi dvacetikilogramová tyč od reproduktoru. Lehce se zranili.