Pražský okruh zpomalila uzavírka i nehody

Praha – Na západním okraji Prahy dopoledne jenom pomalu popojížděla auta po okruhu. Ve směru k dálnici D5 komplikovala jejich plynulou jízdu uzavírka jednoho pruhu u lochkovské křižovatky. Dopravu omezily také dopravní nehody, při nejvážnější z nich se rovněž ve směru k plzeňské dálnici srazila hned čtyři auta.

Kvůli údržbě uzavřeli silničáři po osmé hodině ráno pravý pruh rychlostní silnice R1 mezi 14. a 16. kilometrem ve směru na Ruzyni. Před zúžením se okamžitě vytvořila kolona, která před desátou hodinou dosahovala až do Komořan.

Současně s uzavírkou zkomplikovaly dopravu ve směru k plzeňské dálnici a letišti také dopravní nehody. Nejprve se střetla čtyři osobní auta na 21. kilometru, krátce poté se na 18. kilometru srazila další dvě, jedno z nich potom začalo hořet. Nikdo však při nehodách neutrpěl zranění, k deváté hodině už byly jejich následky odstraněny a kolona, která se vytvořila, se začala pomalu rozjíždět.

Po poledni byla všechna omezení odstraněna, Pražský okruh tak byl průjezdný bez zdržení s výjimkou úseku těsně před křižovatkou s dálnicí D1, kde Ředitelství silnic a dálnic uzavřelo pravý pruh kvůli opravě přilehlého svahu.