Silnice na Jičínsku kraj opravil jen zčásti, řidiči se diví

Lázně Bělohrad (Jičínsko) - Opravená, neopravená. Tak řidiči hodnotí frekventovanou silnici mezi Miletínem na Jičínsku a Lázněmi Bělohrad. Kraj opravil pouze část silnic, zbylé nechal zvlněné a rozbité. Pouze částečnou opravu zdůvodňuje plánovaným napřímením silnic, pro které mu však zatím chyběly pozemky. Nyní čeká už jen na schválení evropské dotace. Dokončení oprav slibuje nejpozději do začátku zimy.

Na opravu zdevastované silnice směřující do lázeňského města čekaly obce minimálně deset let. Loni se konečně dočkaly - část silnice je nová, jenže některé části jsou stále samá díra. Neopravené úseky měří zhruba kilometr a na starosty se obracejí rozzlobení řidiči. Paradoxně totiž podle nich zůstala neopravena ta místa, která by rekonstrukci potřebovala nejvíc.

Kraj pro mnohé nepochopitelný způsob opravy vysvětluje tím, že chce silnici na dvou místech napřímit, a proto do úseků neinvestoval. K napřímení mu ale loni chyběly potřebné pozemky, což už se prý změnilo. „Stavba je v plánu, čeká se pouze na definitivní schválení evropské dotace a s pomocí evropských peněz by měla být silnice vybudována,“ uvedl mluvčí Královéhradeckého kraje Jiří Hošna. Opravu silnice kraj slibuje dokončit nejpozději do zimy. Předpokládané náklady jsou třicet milionů korun.

Reportáž Přemysla Šrámka (zdroj: ČT24)