Se šluknovskou jednotkou vyrazila poprvé do ulic i kamera ČT

Varnsdorf - Speciální pořádková jednotka Ústeckého kraje má za sebou první noc ve službě. 25 policistů hlídalo hlavně v Rumburku, Šluknově a Varnsdorfu. Na Šluknovsku budou na pořádek dohlížet každý den od 19 do sedmé hodiny ranní. Celou noc byl s nimi i štáb České televize.

Policisté procházeli nebo kontrolovali především problémové lokality. Zaměřili se také na bary a herny. Právě v herně zadrželi jednoho hledaného muže, po kterém místní policie pátrala kvůli několika přestupkům.

Ve službě byla v noci i zatím jediná žena ústecké pořádkové jednotky. Šestadvacetiletá Marie Kulhánková je aktivní boxerka. Pracovat u pořádkové jednotky byl její sen. „Nejsem na papíry, je tady akce, je tady adrenalin a baví mě spolupracovat s chlapama,“ řekla ČT.

Marie Kulhánková ze šluknovské jednotky
Zdroj: ČT24

Místní obyvatelé si zatím přítomnost policie chválí. „Lidé mají každopádně respekt, černá uniforma vypadá jinak než klasický modrý mundúr,“ dodal velitel 1. skupiny Tomáš Krajčovič. Speciální jednotka stále nabírá další lidi, od 1. září má na Šluknovsku sloužit už 100 policistů.

Reportáž Karla Rožánka (zdroj: ČT24)