Požár lávky s kabely zhasl čtvrtinu Přerova

Přerov – Tisíce lidí v Přerově strávili večer potmě. Část města se ocitla bez proudu, když shořelo elektrické vedení, které chytlo od lávky přes Bečvu. S požárem lávky bojovali hasiči více než dvě hodiny, energetici zatím obnovují dodávky proudu. Do většiny domácností se již energetikům podařilo dodávky energie obnovit.

Lávka přes Bečvu, jejíž požár způsobil v Přerově malé peklo, vede z Bezručovy ulice. Hořet začala po šesté hodině večer, během dalších dvou hodin, než hasiči požár uhasili, zničily plameny asi polovinu její konstrukce. Protože se kusy lávky uvolnily a spadly do řeky, postavili hasiči v Bečvě norné stěny.

Spolu s lávkou hořely i kabely s elektrickým vedením, které jsou v ní položeny. Od dodávek elektřiny tak byla odstřižena celá čtvrtina pětačtyřicetitisícového města. Energetici ale brzy začali dodávky obnovovat. „Po odpojení elektrické energie a ujištění ČEZu tak jsme mohli zahájit hasební práce pomocí vody, jsme nasadili několik proudů, jak z vrchu z mostu tak zespodu,“ uvedl tiskový mluvčí hasičů Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Zatímco hasiči bojovali z plameny, podařilo se jim zajistit dodávky elektřiny do většiny odříznutých domácností. Jako poslední zůstali potmě někteří lidé žijící v bezprostřední blízkosti lávky. Podle hasičů požár nenarušil statiku mostu. Vše ještě během noci potvrdí odborník. Policejní pásky tak budou bránit v pohybu po lávce až do zítřka.