Mittelbach má na kostitřasu za sebou už sedmou etapu

Lüben (Německo) - Už sedmou etapu po trase dřívějšího Závodu míru z Budyšína do Berlína dnes absolvoval cyklista Antonín Mittelbach. Chce tak připomenout okamžik, kdy se závodníci před šedesáti lety poprvé vydali na území tří států. Dva tisíce sto čtyřicet kilometrů z Varšavy do Prahy přitom absolvuje na 130 let starém kole.

Ten svůj Závod míru vyhrál český cyklista už na startu ve Varšavě. Potěšilo jej, že ho přišel pozdravit čtyřnásobný vítěz závodu Ryszard Szurkowski. Kolo, které Mittelbach pro cestu z Varšavy do Prahy zvolil, bývalého šampiona zaskočilo. Legendárního cyklistu také udivilo, že český závodník pojede všechny etapy sám. Cyklistu na vysokém kole překvapili i polští příznivci cyklistiky. Podle jeho slov mu fandili stejně, jako kdysi slavným závodníkům.

Reportáž Jana Stuchlíka (zdroj: ČT24)

Kopcovitých etap na německém a českém území se cyklista nebojí. „Když je kopec nahoru, tak musí zase někde být dolů,“ říká. Samotné etapy daly Antonínu Mittelbachovi zabrat a už teď se těší hlavně na cestu z Berlína domů, kdy by mu měl foukat vítr do zad. Čeští fanoušci jej mohou podpořit 11. května, kdy se vydá na první domácí etapu z Hřenska do Plzně.