Evropská bude deset dní bez tramvají

Praha – Zatímco pod ulicemi v pražském Veleslavíně vzniká nová trať metra, povrchová doprava se musí uskromnit. Kvůli dopravním omezením v Evropské ulici bude příštích deset dnů vyloučena tramvajová doprava mezi Bořislavkou a Divokou Šárkou. Od Bořislavky bude jezdit náhradní autobusová doprava, cestující ovšem musí očekávat, že se na cestě po rozkopané Evropské zdrží.

Výluka tramvají začne v sobotu v 0:15, skončí se začátkem denního provozu 22. května, potrvá tak deset dní. Změní se trasa linek 20, 25, 26, 36 a noční 51, linka 2 bude zrušena. Jako náhrada vyloučených tramvají budou sloužit linky X-26 (denní) a X-51 (noční) stejně jako pravidelné autobusové linky 119, 206, 216 a 218, které projíždějí Evropskou ulicí, a během výluky budou zastavovat v tramvajových zastávkách, popř. v zastávkách náhradní autobusové dopravy.

Změny tras tramvajových linek budou během výluky velmi výrazné. Prostého zkrácení do Bořislavky se dočká pouze linka 36. Linky 25 a 26 si potom částečně vymění trasy – tramvaje 25 pojedou z Hradčanské na Bořislavku, zatímco spoje číslo 26 budou odkloněny na Vypich, přitom ve směru na Vypich pojedou přes Pohořelec, v opačném směru přes Hládkov. Konečně linky 20 a 51 pojedou z Vítězného náměstí do Podbaby.