Mezi Hradcem a Pardubicemi vzniká nová čtyřproudá silnice

Pardubice - Rychlejší a zároveň bezpečnější spojení mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Tak má vypadat nová čtyřproudá silnice mezi oběma městy. Staví se po etapách, řidiči proto musejí počítat s omezeními. Dva nové pruhy se pro motoristy otevřely na výjezdu z Pardubic.

Rychlá a bezpečná cesta po čtyřproudé silnici mezi krajskými městy je na dohled. Výkupy pozemků vystřídaly těžké stroje. V Pardubicích stavbaři dokončili dva nové pruhy. Omezení nyní platí pro řidiče směřující do Pardubic. Podle Ladislava Umbrauna, vedoucího odboru dopravy v Pardubickém kraji, by měly být práce na stávajícím úseku ukončeny kolem 25. května.

Po široké silnici ve čtyřech pruzích se už dnes jezdí před Opatovicemi nad Labem. Ve výstavbě je napojení na Hradec. „V tento okamžik probíhají jednání, kdy se řeší, zda bude možné zvýšení rychlosti na 110 kilometrů,“ uvedla Nina Ledvinová, mluvčí ŘSD. Jenže jak prokázala současná i dřívější měření, široká silnice řidiče svádí a auta se po ní už dnes prohánějí mnohem vyšší než povolenou rychlostí.

Pro Pardubice i část Hradce Králové je čtyřproudá silnice důležitou spojnicí na dálnici D11, denně tudy projíždí kolem 20 tisíc aut.

Reportáž Michala Klokočníka (zdroj: ČT24)