Tragická nehoda na přejezdu zastavila rokytnickou lokálku

Víchová nad Jizerou (Semilsko) – Smrtí člověka a zraněním dalšího skončilo přejíždění kolejí osobním automobilem ve Víchové nad Jizerou. Kvůli nehodě auta s osobním vlakem nejezdily vlaky z Martinic v Krkonoších do Jablonce nad Jizerou. Ve vlaku se nikomu nic nestalo, cestující však museli celé dopoledne přestupovat do autobusů náhradní dopravy.

Nehoda se stala po půl deváté na víchovském přejezdu zabezpečeném pouze výstražnými kříži. Pod projíždějící osobní vlak mířící z Jablonce do Martinic vjel malý peugeot, kterým cestovali dva lidé – sedmdesátiletý muž a stejně stará žena. Podle předběžných výsledků vyšetřování je pravděpodobným viníkem nehody řidič auta. „Řidič má ze zákona povinnost přesvědčit se, zda může bezpečně projet,“ zdůraznil mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal.

„Podle dostupných informací byla při nehodě usmrcena žena a zraněn muž z osobního automobilu,“ popsal mluvčí Drápal následky nehody. Žena byla podle záchranářů na místě mrtvá, muž utrpěl mnohočetná poranění. „Vrtulníkem ho v bezvědomí převezli na traumatologii do Liberce,“ uvedla mluvčí záchranné služby Lenka Markovičová.

Podle místních je přejezd nepřehledný, kvůli stromům na trať není vidět. K podobné nehodě podle nich na místě zatím ale nikdy nedošlo.

Škodu, která při nehodě vznikla, vyčíslila Drážní inspekce na 110 tisíc korun, z toho sto tisíc na automobilu a zbytek na vlaku. Kvůli nehodě byl také vyloučen železniční provoz na krkonošské lokálce, vlaky se na ni vrátily až po poledni.

Reportáž Milana Brunclíka (zdroj: ČT24)