Výluky na tratích proměnily táborské nádraží ve stanoviště autobusů

Tábor - Zpoždění a zmatek - s obojím už několik dní musejí počítat cestující na táborském nádraží. Odjíždí z něj momentálně více autobusů než vlaků. Kvůli opravám jsou výluky na třech tratích – do Prahy, Pelhřimova i do Bechyně.

Parkoviště před nádražím je kvůli výlukám pravidelně plné autobusů. Na jedné trati se opravuje přejezd, na druhé mění most a do Benešova nejezdí vlaky kvůli výstavbě koridoru. „Všechno je samozřejmě s důrazem na to, aby před hlavní letní sezónou bylo vše hotovo. Došlo skutečně ke shodě okolností, že se sešly tři výluky v jeden čas,“ uvedl mluvčí SŽDC Pavel Halla.

Provoz na trati do Pelhřimova by měl být obnoven už dnes večer. Naopak ve směru do Bechyně budou autobusy jezdit z Tábora až do šestadvacátého června. Podle Českých drah ale může nastat ještě větší komplikace. „V souvislosti s odbahněním rybníku Jordán muže nastat situace, že z Tábora nebudou jezdit vůbec žádné vlaky,“ uvedl Jiří Kafka, zástupce ČD pro Jihočeský kraj.

Nádraží je v evakuační zóně. V případě nebezpečného nálezu by se muselo přestěhovat jinam. Pak by autobusem začínaly cesty úplně všemi směry.

Reportáž Kristiny Vrkočové (zdroj: ČT24)